6 Şubat 2008 Çarşamba

Coco Kek

Coco_kek

Bu keki Ramazan'dan 1 hafta önce bir kermes için yapmıştım. Gecikmeli olarak yayınlıyorum. Tarifi Tarif Defterinden aldım.

Malzemeler

  • 4 adet yumurta (sarılarıyla akları ayrılacak)
  • 150 gr. oda sıcaklığında margarin
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Yapılışı

  1. Öncelikle bir kapta margarinle şekeri krema kıvamına gelecek kadar çırpın. Sonra yumurta sarılarını ekleyin. İyice karışınca sütü, unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  2. Ayrı bir kapta yumurta aklarına tuz ekleyerek kar haline gelene kadar çırpın. Sonra hindistan cevizini ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Çok karıştırmamanız gerekiyor. Bu karışımı kek hamuruna aktarıp karıştırın. Yağlanmış kalıba dökün ve yaklaşık 170 - 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Pişerken çok güzel kokuyor:)

Hiç yorum yok: