7 Şubat 2008 Perşembe

ÇİLEKLİ JÖLELİ PASTA

Havanın serinlemek gibi bir niyetinin olmadığı şu günlerde yenebilecek ,hafif ve serin bir pasta.Hem yapımı kolay ve çabuk ,hemde malzemeleri kolay temin edilir cinsten.Pastayı çilek dışında başka meyvelerlede yapabilirsiniz, o an evde ne varsa yada canınız neli istiyorsa.Pastanın tarifi sevgili Müge'ye ait, kendisi hem arkadaşım hemde görümcemin görümcesi olur ,biraz tekerleme gibi oldu ama :))))
Müge'ciğim tarif için tekrar teşekkürler canım!




Malzemeler:

  • 2 paket Dr. Oetker çilekli jöle - yoksa vişnelide olur
  • 1,5 paket eti kakaolu bisküvi
  • 1 su bardağı yoğurt
  • yeteri kadar çilek
  • 3 su bardağı su - 2 bardağı sıcak,1 bardağı soğuk

Yapılışı:

  1. 2 su bardağı suyu kaynatıp,iki paket jöleyi katın güzelce eritin.
  2. Kullanacağınız kalıbın dibine ikiye böldüğünüz çilekleri düzgünce dizin.Hazırlanan jöleden meyvelerin üzerini örtecek kadarını dökün.Derin dondurucuda 10-15 dakika bekletin.
  3. Kalan jöleden 1 su bardağı alıp yoğurtla güzelce karıştırın,meyveli jölenin üzerine dökün.Tekrar dondurucuya alıp 10-15 dakika sertleşmesini bekleyin.
  4. Bu arada bisküvileri elinizle ezerek yada robotto un haline getirin.Kalan jöleye 1 su bardağı soğuk su ekleyip bisküvilerle karıştırın.Yoğurtlu katın üzerine düzgünce yayın.Tekrar dondurucuya alın,iyice soğuduktan sonra kalıbınızı 1-2 dakika sıcak su dolu bir kaba oturtun (sadece biraz kenarları eriyip kalıptan ayrılıncaya kadar.Eğer metal bir kalıp kullandıysanız 15-20 saniye kadar ocağın ateşindede çevirebilirsiniz.)
  5. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın,afiyet olsun...

Hiç yorum yok: