Havanın serinlemek gibi bir niyetinin olmadığı şu günlerde yenebilecek ,hafif ve serin bir pasta.Hem yapımı kolay ve çabuk ,hemde malzemeleri kolay temin edilir cinsten.Pastayı çilek dışında başka meyvelerlede yapabilirsiniz, o an evde ne varsa yada canınız neli istiyorsa.Pastanın tarifi sevgili Müge'ye ait, kendisi hem arkadaşım hemde görümcemin görümcesi olur ,biraz tekerleme gibi oldu ama :))))
Müge'ciğim tarif için tekrar teşekkürler canım!
Malzemeler:
- 2 paket Dr. Oetker çilekli jöle - yoksa vişnelide olur
- 1,5 paket eti kakaolu bisküvi
- 1 su bardağı yoğurt
- yeteri kadar çilek
- 3 su bardağı su - 2 bardağı sıcak,1 bardağı soğuk
Yapılışı:
- 2 su bardağı suyu kaynatıp,iki paket jöleyi katın güzelce eritin.
- Kullanacağınız kalıbın dibine ikiye böldüğünüz çilekleri düzgünce dizin.Hazırlanan jöleden meyvelerin üzerini örtecek kadarını dökün.Derin dondurucuda 10-15 dakika bekletin.
- Kalan jöleden 1 su bardağı alıp yoğurtla güzelce karıştırın,meyveli jölenin üzerine dökün.Tekrar dondurucuya alıp 10-15 dakika sertleşmesini bekleyin.
- Bu arada bisküvileri elinizle ezerek yada robotto un haline getirin.Kalan jöleye 1 su bardağı soğuk su ekleyip bisküvilerle karıştırın.Yoğurtlu katın üzerine düzgünce yayın.Tekrar dondurucuya alın,iyice soğuduktan sonra kalıbınızı 1-2 dakika sıcak su dolu bir kaba oturtun (sadece biraz kenarları eriyip kalıptan ayrılıncaya kadar.Eğer metal bir kalıp kullandıysanız 15-20 saniye kadar ocağın ateşindede çevirebilirsiniz.)
- Servis tabağına ters çevirerek çıkarın,afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder