11 Şubat 2008 Pazartesi

Kıymalı Pide

Kiymali_pide_1

Fırından alınan ekmek hamurunun içine hazırlanan kıymalı iç konur, fırında güzelce pişirilir... Bundan güzel pazar kahvaltısı mı olur:))

Malzemeler

  • Kişi başına yaklaşık 1 ekmek hamuru
  • Yarım kg. kadar kıyma
  • Domates
  • Biber
  • Soğan
  • Tuz

Üzeri İçin

  • Tereyağı

Yapılışı

  1. Öncelikle kıymayı küçük bir teflon tencerede kavurun. Dilerseniz soğan, biber ve domatesi kıyma kavrulduktan sonra içine ekleyip biraz daha kavurabilirsiniz. Ama bizim ailede birinin yediğini biri yemediği için annem sadece kıymayı kavurdu, içine malzemeleri çiğ olarak, sonradan ekledi. Kıymaya benim için biber ve domates ekledi. Benimkini hazırladıktan sonra kalan harca kendisi için maydanoz ekledi. Ve geri kalan harca babam için soğan ekledi... Yani doğal olarak bazen hamurişi yapmak anneme fenalık getiriyor:))
  2. Ekmek hamurundan bir parça alın. Bu hamuru ince, uzun bir şekilde açın. Yapışmaması için altını unlamayı unutmayın. Daha temiz çalışmak için tepide açabilirsiniz, tavsiye ederim:)) İçine hazırladığınız kıymalı harçtan koyun.Kiymali_pide2_1
  3. Hamuru iki tarafından kapatarak pide şekli verin. Kiymali_pide3_1
  4. Hazırladığınız pideleri fırın tepsisine dizin. Fırında kızarana kadar pişirin. Pişen pidelerin üzerini, çatala batırdığınız tereyağı ile yağlayın. Afiyetle yiyin:)
Kiymali_pide4_2

Hiç yorum yok: