Hamuru için :
- 60 gr margarin veya tereyağı
- 150 gr un
- 1 yemek kasığı nişasta
- 5 yumurta (orta boy)
Kreması için :
- 250 gr çilek
- 2 poşet krem şanti
- 2 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzerine serpmek için pudra şekeri
Yapılışı :
250 ml suya margarini ilave ederek kaynatın.
Nişasta ve unu ekleyip topaklanmaması için iyice karıştırın.
5 dk kadar pişirip ateşten alın.(dibi tutar gibi olunca )
Hamur ılınınca yumurtaları tek tek ilave ederek yedirerek karıştırın.
Hamuru sıkma torbası ile yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yuvarlak şekilde sıkın. (13 adet çıkıyor)
170C 'de pembeleşene kadar pişirin.
kremanın hazırlanışı:
İki poşet krem şantiyi 1 bardak sütle hazırlayın.Pudra şekeri ve 2 paket vanilyayı ekleyin.Çileklerin yarısını blendır yardımı ile püre haline getirin ve kremaya ekleyip karıştırın. Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
Eklerin hazırlanması :
Fırından çıkan ekleri soğuyunca bıçak yardımı ile ikiye kesip, aralarına krema ve kücük parçalar halinde kesilmiş çilek koyarak servis tabağına alın üzerine pudra şekeri serpin.
( Arzuya göre çikolatlalı veya vanilyalı puding ile de yapılabilir )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder