7 Şubat 2008 Perşembe

ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ

Malzemeler:

  • Hazır yufka

İç harcı:

  • Yarım kg ıspanak
  • tuz
  • karabiber
  • rendelenmiş kaşar peyniri

Sosu:

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5-2 su bardağı süt

Yapılışı:

  1. Öncelikle ıspanakları yıkayıp temizleyin yaprak kısımlarını doğrayın (saplarını kullanmıyoruz)
  2. Yaprakların üzerine tuz ve karabiber ekleyip elinizle hafifçe ovalayıp harmanlayın.
  3. Sos malzemelerini bir kaba alarak karıştırın.
  4. Yufkayı serip heryerine sostan sürün.Bıçakla 4 parçaya kesin.Her parçanın geniş kenarına hazırladığımız ıspanaklı karışımdan koyun ,üzerine rende kaşardanda koyup rulo şeklinde sarın ve kıvırıp yuvarlayın.
  5. Bütün börekleri bu şekilde hazırlayın.Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine fırçayla sostan sürün yada isterseniz yumurta sarısıda sürebilirsiniz.Üzerlerine çörek otu serperek 200C'de kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: