Seda büroda yemem için bu poğaçadan bana ilk getirdiğinde çok beğenmiştim. Sağolsun bunu öğrenen Bilge teyze, poğaçadan her yaptığında bana gönderdi:)
Malzemeler
- 1 paket yumuşak margarin
- 1 paket yaş maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta (Sarısı üzerine)
- Aldığı kadar un
- Üzeri için haşhaş (Çörekotu ya da susam da olabilir)
Yapılışı
- Mayayı ılık sütün içinde eritin.
- Kalan malzemeleri bir kaba koyun, mayalı sütü de ekleyip yoğurun. Hamurun yumuşak bir hamur olması gerekiyor.
- Hamurdan parçalar koparıp istediğiniz şekli verin. Boş olarak yapabileceğiniz gibi içine peynir, zeytin veya patates gibi değişik malzemeler de koyabilirsiniz.
- Poğaçaları tepsiye dizin. Mayalama işlemi tepside gerçekleşecek. 10 - 15 dk. kadar beklemesi yeterli olacaktır.
- Tepsiye dizdiğiniz poğaçaların üzerine ayırmış olduğunuz yumurta sarılarını sürün. Üzerine haşhaş serpin. Önceden ısıtılmamış fırında 200ºC'de pişirin. Böylelikle fırın ısınana kadar poğaçalar biraz daha mayalanmış olacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder