6 Şubat 2008 Çarşamba

Patatesli Gül Börek

Patatesli_borek_1

Mazlemeler

  • 1 kg. yufka

İçi İçin

  • 4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • Tuz, karabiber

Harcı İçin

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Biraz zeytinyağı

Yapılışı

  1. Öncelikle böreğin içini hazırlayın. Soğanı pembeleşene kadar kavurup içine küp küp doğranmış patatesleri ekleyin. Tuzunu ve karabiberini de kattıktan sonra güzelce kavurun. Duruma göre biraz su ekleyin.
  2. Bir kapta yumurta, süt, yoğurt ve yağı karıştırıp harcı hazırlayın. Her yufkanın üzerine biraz bu harçtan sürün ve yufkaların her birini 4'e bölün. Her çeyreğin geniş olan kısmına patatesli içi yayın ve sarın. Rulo haline gelen yufkayı da kendi içine doğru sararak gül şekli verin. Üzerine de eğer harç arttıysa harç, artmadıysa sıvıyağla karıştırılmış 1 adet yumurtayı sürün, susam veya çörekotuyla süsleyip fırına verin. (1 kg. yufkadan 20 adet börek çıkıyor)

Hiç yorum yok: