6 Şubat 2008 Çarşamba

BOHÇA BÖREĞİ

Kendimce denediğim ve yaptığım (hem de ilk defa) bir börekti bu içini sevdiğim gibi hazırladım koyuverdim böreğin içine. Lezzetli idi. Kandırmıyorum siziiiiiiiii gerçekten.
MALZEMELER:
· 5 Adet Yufka
· 2 Parça Tavuk Göğsü
· 2 Adet Soğan ve Biber
· 1 Kaşık Salça
· Maydanoz
· 1 Su Bardağı Süt
· 2 Yumurta
· 2 Kaşık Sıvı Yağ


YAPILIŞI:
Soğanı ve biberi çok ince hatta varsa rondoda kıyarız. Kapaklı bir tava içinde İnce kıydığımız tavuk etleri ile pişmeye bırakırız İyice piştikten sonra salçasını ve baharatlarını koyarız. Harcımızın altını kapattıktan sonra kıydığımız maydanozları ilave ederiz.
Yufkalara tek tek süt ,yağ ve yumurta ile hazırladığımız harcımızdan dökeriz ardından zarf şeklinde katlarız. sonra bıçakla 4’e böleriz. Her parçayı tekrar zarf şeklinde katladıktan sonra katlanan kısımları alta getirerek tepsiye dizeriz. Üstüne yumurta sarısı sürüp ,susam serperek fırına veririz. AFİYET OLSUUUUN…

Hiç yorum yok: