7 Şubat 2008 Perşembe

FRAMBUAZLI CHEESECAKE

Arkadaşlarımın bloglarından tarifler denemeyi çok seviyorum,bu seferde tariflerini deneyip beğendiğim arkadaşım Ufuk'un (Ufuk mutfakta) tarifini denedim .Hoş ve lezzetli bir cheesecake oldu .Tarif için teşekkürler Ufuk'çuğum.Tarifi alıntı yaparak aynen aşağı ekliyorum, Ufuk'un cheesecake i için buraya bakın lütfen .

Malzemeler:

Tabanı için:
  • 2 paket burçak veya istediğiniz tarzda bisküvi
  • 100 gr kadar eritilmiş tereyağı
  • 1/2 çay bardağı süt (taban yumuşak olsun isterseniz)

  • Üst malzemesi:
  • 1200 gr labne peynir
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 adet iri yumurta
  • 200 gr krema
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 paket vanilya
  • Arzu ettiğiniz kadar frambuaz.

  • Üstünü süslemek için:
  • 2 yemek kaşığı frambuaz marmelatı
  • 3 yemek kaşığı su

  • Hazırlanışı:

  • Bisküviler ve erimiş tereyağı rondoda iyice karıştırıldıktan sonra süt ilave edilip, tekrar karıştırılır ve altı yağlı kağıt ile kaplanmış 26 cm'lik kalıba bastırılarak yayılıp, buzdolabına kaldırılır.
  • Labne peynirlerle şeker mikserle iyice çırpılır. Karışıma sırası ile krema, yumurta, un, vanilya ilave edilerek tekrar çırpılır.
  • Frambuazlar rondoda püre haline gelinceye kadar parçalanır.
  • Çırpılan peynirli karışımdan bir kase kadar ayrıldıktan sonra bu karışıma, frambuazlı püreyi karıştırılır. Önce sade olarak ayrılan karışım, buzdolabından çıkarılacak kalıba dökülür, sonrada frambuazlı karışım spiraller çizerek onun üstüne dökülür ve bir kürdan yardımı ile ebruli şekiller verilerek karıştırılır.
  • Bu şekilde hazrladığınız cheesecakeinizi önceden 150 derecede ısıtılmış bir fırında, içi su dolu başka bir tepsinin içine yerleştirerek ( benmari yöntemi ile ) pişirin. Not:Kalıbı su dolu tepsiye koymadan önce altını aleminyum folyo ile kaplayın.Böylece kalıbın su çekmesini önlemiş olursunuz.
  • 150 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 1 saat kadar pişireceğiniz cheesecaki yine fırının içinde soğuttuktan sonra 1 gecede buzdolabında bekletin.
  • Su ile gevşettiğiniz frambuaz marmelatını, servisten önce cheesecakin üstüne döküp Parça çikolata ve dondurulmuş frambuazla süsledikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok: