8 Şubat 2008 Cuma

HURMA TATLISI
















Hurma tatlısını evlendiğimde kayınvalidemden öğrenmiştim,daha önce bilmediğim bir tatlıydı.Yapımı basit olmasına nazaran, lezzetide bir okadar güzel. Denemeyenler için bayramda değişik bir alternatif olabilir.

Malzemeler:

  • 1 paket eritilmiş margarin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • (Arzuya bağlı) iri dövülmüş ceviz içi

Şerbet için:

  • 4 bardak şeker
  • 6 bardak su
  • yarım limon suyu

Hazılanışı:

Hamur malzemelerini yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun.Cevizi isterseniz hamurun içine isterseniz ortasına koyun.Yumurya büyüklüğünde parçalar kopararak ,kevgirin üzerinde elinizle bastırarak açın (fincan tabağı kadar).Cevizi hamuruna koymadıysanız ortasına koyup size bakan ucundan kıvırıp iki ucu üst üste kapatın.Yağlanmış tepsiye dizip,180C'de pişirin. Fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbeti dökün.

YUFKADA RULO KADAYIF

İkinci tarifimde yufkada rulo kadayıf.Bu tatlınında yapılışı kolay ve klasik kadayıf tariflerinden farklı bir tatlı,oldukçada hafif oluyor...

Malzemeler:

  • Yufka (hazır)
  • kadayıf
  • iri dövülmüş ceviz yada fındık içi
  • erimiş margarin (isterseniz tereyağıda kullanabilirsiniz)

Yapılışı:

Yufkayı serip üzerini 2-3 kaşık erimiş margarinle yağlayın.Üzerine elinizle bir sıra kadayıf yayın ,çok kalın olmasın ve cevizi yada fındığı koyup rulo halinde sarın.Ruloları iki üç parmak genişliğinde keserek tepsiye dizin.Bütün ruloların üzerine yine biraz erimiş margarin gezdirip 200C'de güzelce kızartın.Fırından alıp üzerine soğok şerbet dökün.Tatlıların alt kısmı şerbeti çekince eğer gerekiyorsa ters çevirip üst kısımlarınında şerbetlenmesini sağlayın.

Malzemelerde kesin bir ölçü yok ,hepsini göz kararı kendi ağız tadınıza ve yapacağınız miktara göre ayarlayabilirsiniz.

Hepimize afiyet olsun.

Hiç yorum yok: