6 Şubat 2008 Çarşamba

Kolay Fırın Mantısı

Manti_1

Zeynep'le, "biriken yufkaları nasıl değerlendirsek?" diye düşünürken, en iyi yolun bu olduğuna karar verdik:)

Malzemeler

  • Yufka
  • Kıyma
  • İsteğinize göre, kıymayı sotelemek için soğan, biber ve domates

Yapılışı

  1. Öncelikle kıymayı bir tavada kavurun. Ben kıyma az olduğu için soğan, biber ve domatesle sotelemeyi tercih ettim, lahmacun içi gibi oldu ama mantıya da çok yakıştı.
  2. Yufkayı serin. Kıymalı harçtan içine sürün ve yufkayı rulo şeklinde sarın.Manti2_1
  3. Rulo haline gelen yufkadan 2 parmak kalınlığında parçalar kesin. Minik ruloları yuvarlak bir tepsiye veya borcama dizin. Fırında üstü kızarana kadar pişirin.Manti3_1
  4. Fırından çıkar çıkmaz, biraz yumuşaması için yaklaşık 1 bardak kadar suyu üzerine elinizle serpin. Sonra servis tabağına alın. Sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış salça ile servis yapın.

    Manti4_1

Hiç yorum yok: