Zeynep'le, "biriken yufkaları nasıl değerlendirsek?" diye düşünürken, en iyi yolun bu olduğuna karar verdik:)
Malzemeler
- Yufka
- Kıyma
- İsteğinize göre, kıymayı sotelemek için soğan, biber ve domates
Yapılışı
- Öncelikle kıymayı bir tavada kavurun. Ben kıyma az olduğu için soğan, biber ve domatesle sotelemeyi tercih ettim, lahmacun içi gibi oldu ama mantıya da çok yakıştı.
- Yufkayı serin. Kıymalı harçtan içine sürün ve yufkayı rulo şeklinde sarın.
- Rulo haline gelen yufkadan 2 parmak kalınlığında parçalar kesin. Minik ruloları yuvarlak bir tepsiye veya borcama dizin. Fırında üstü kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz, biraz yumuşaması için yaklaşık 1 bardak kadar suyu üzerine elinizle serpin. Sonra servis tabağına alın. Sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış salça ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder