7 Şubat 2008 Perşembe

ELMALI RULO KURABİYE

Elimdeki bir kaç elmalı kurabiye tarifinden değişiklikler ve eklemeler yaparak yeni bir tarif hazırladım.Şeker miktarını azalttığım için yerken insanın içini bayıltmayan hafif ama çok lezzetli oldu kurabiyelerim.Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.Hepinize iyi bir hafta sonu diliyorum...
Malzemeler:
Hamuru için:
  • 1 paket yumuşamış margarin (oda ısısında beklemiş)
  • 1 çay bardağı toz şeker (büyük boy aida bardaklardan)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 yumurta
  • 5 su bardağı un (herkesin bardağı farklıdır,bu yüzden unu ona göre ilave edin ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir hamur olacak.)

Elmalı harç için:

  • 3 adet kırmızı elma
  • 2 adet yeşil golden elma
  • 1 çay bardağı kuru üzüm (aida bardak)
  • 1 çay bardağı toz şeker (aida bardak)
  • 1 kase iri kırılmış ceviz içi
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • yarım çay bardağı su

Yapılışı:

  1. Öncelikle elmalı harcı hazırlayın.Elmaların kabuklarını soyup minik küp küp doğrayın.
  2. Elmaları bir tencereye alıp,üzerine toz şekeri,yıkanmış kuru üzümleri ve yarım çay bardağı suyu ilave ederek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Soğuduktan sonra tarçın ve cevizi ilave edip yavaşça elmaları ezmeden karıştırın.
  4. Hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun 15-20 dakika dinlendirin.Fırını 175 dereceye ayarlayın.
  5. Hamuru iki eşit parçaya bölün.Parçaları oklava yada merdane ile açarak ( yarım cm kadar çok kalın açmayın) harcı iki hamura pay edin,hamurun her yerine yayın.İki parçayıda rulo şeklinde kıvırın 2 cm kadar genişlikte bıçakla keserek yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  6. Kurabiyeler pembeleşene kadar pişirin çok fazla kızartmayın,ama fırından almadan önce ruloların en orta kısmının pişip pişmediğini kontrol edin.Soğuduktan sonra üzerlerine bolca pudra şekeri serpip çayınızın yanında afiyetle yiyin :)





Hiç yorum yok: