
Malzemeler:
Hamuru için:
- 1 paket yumuşamış margarin (oda ısısında beklemiş)
- 1 çay bardağı toz şeker (büyük boy aida bardaklardan)
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 yumurta
- 5 su bardağı un (herkesin bardağı farklıdır,bu yüzden unu ona göre ilave edin ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir hamur olacak.)
Elmalı harç için:
- 3 adet kırmızı elma
- 2 adet yeşil golden elma
- 1 çay bardağı kuru üzüm (aida bardak)
- 1 çay bardağı toz şeker (aida bardak)
- 1 kase iri kırılmış ceviz içi
- 2 çay kaşığı tarçın
- yarım çay bardağı su
Yapılışı:
- Öncelikle elmalı harcı hazırlayın.Elmaların kabuklarını soyup minik küp küp doğrayın.
- Elmaları bir tencereye alıp,üzerine toz şekeri,yıkanmış kuru üzümleri ve yarım çay bardağı suyu ilave ederek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra tarçın ve cevizi ilave edip yavaşça elmaları ezmeden karıştırın.
- Hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun 15-20 dakika dinlendirin.Fırını 175 dereceye ayarlayın.
- Hamuru iki eşit parçaya bölün.Parçaları oklava yada merdane ile açarak ( yarım cm kadar çok kalın açmayın) harcı iki hamura pay edin,hamurun her yerine yayın.İki parçayıda rulo şeklinde kıvırın 2 cm kadar genişlikte bıçakla keserek yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Kurabiyeler pembeleşene kadar pişirin çok fazla kızartmayın,ama fırından almadan önce ruloların en orta kısmının pişip pişmediğini kontrol edin.Soğuduktan sonra üzerlerine bolca pudra şekeri serpip çayınızın yanında afiyetle yiyin :)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder