Misafirlerinize haftasonu çayın yanına ikram edebileceğiniz bir tuzlu tarif.Pastahanelerde hazır satılan kuru pastalrdan kat kat güzel olan bir tarif denemenizi öneririm.Afiyet olsun...
Malzemeler:
*
1 paket yumuşamış margarin
*
1 çay bardağı sıvıyağ
*
1 çay bardağı su
*
yarım limon suyu
*
yarım tatlı kaşığı tuz
*
aldığı kadar un
*
1 paket çeşnili kabarma tozu
*
(çeşnili kabartma tozu yoksa normal kabartma tozu+1 yemek kaşığı mahlep)
Üzeri için:
*
susam ve yumurta sarısı
Yapılışı:
Bütün malzemeyi karıştırıp yoğurun.1 saat buzdolabında dinlendirin.Merdane ile yarım cm kalınlığında açıp kalıplarla şekil verin.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ,üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
7 Şubat 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder