7 Şubat 2008 Perşembe

SUSAMLI,TUZLU KURABİYE

Misafirlerinize haftasonu çayın yanına ikram edebileceğiniz bir tuzlu tarif.Pastahanelerde hazır satılan kuru pastalrdan kat kat güzel olan bir tarif denemenizi öneririm.Afiyet olsun...


Malzemeler:

*
1 paket yumuşamış margarin
*
1 çay bardağı sıvıyağ
*
1 çay bardağı su
*
yarım limon suyu
*
yarım tatlı kaşığı tuz
*
aldığı kadar un
*
1 paket çeşnili kabarma tozu
*
(çeşnili kabartma tozu yoksa normal kabartma tozu+1 yemek kaşığı mahlep)

Üzeri için:

*
susam ve yumurta sarısı

Yapılışı:

Bütün malzemeyi karıştırıp yoğurun.1 saat buzdolabında dinlendirin.Merdane ile yarım cm kalınlığında açıp kalıplarla şekil verin.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ,üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok: