- 4 yumurta
- 2 yemek kasığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı su
- aldığı kadar un
- tuz
İç malzemesi :
- 2 Su bardağı pirinç (haşlanmış)
- yarım demet maydanoz
- tuz,karabiber
Peynirli olan için :
- yarım kg beyaz peynir
- yarım demet maydanoz
Yapılışı :
*Bütün malzemeler karıştırılarak biraz katı bir hamur tutulur. Bu hamurdan 10-12 tane pazı yapılır.
*Pazıların üzeri nemli bir bezle örtülerek 15-20 dk dinlendirilir.
*İlk pazı açılarak, haşlanmadan yağlanmış olan tepsiye yayılır. Üzerine sıvı yağ gezdirilir.(arzuya göre tereyağda kullanabilirsiniz)
*Diğer pazılar açılıp, tek tek tuzlu kaynayan suda yarım dakika kadar haşlanır. Hemen soğuk su dolu bir kaba alınır . Çıkarılıp temiz bir mutfak bezi ile fazla suyu alınıp kurulanır. Tepsiye yayılıp, üzerine sıvıyağ gezdirilir. ( yufkaları bütün olarak yada ikiye bölerek haşlayabilirsiniz.)
*Pazıların yarısına kadar aynı işlem uygulanır arasına harcı konularak kalan pazılarda haşlanıp dizilir.En üste konacak yufka haşlanmadan serilir.
*Tepsi ocakta kısık ateşte döndüre döndüre pişirilir.İlk tarafı kızardığında başka tepsiye ters çevrilerek , diğer tarafıda güzelce kızartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder