7 Şubat 2008 Perşembe

PEYNİRLİ SU BÖREĞİ



PİRİNÇLİ SU BÖREĞİ


Malzemeler :
  • 4 yumurta
  • 2 yemek kasığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı su
  • aldığı kadar un
  • tuz

İç malzemesi :

  • 2 Su bardağı pirinç (haşlanmış)
  • yarım demet maydanoz
  • tuz,karabiber

Peynirli olan için :

  • yarım kg beyaz peynir
  • yarım demet maydanoz

Yapılışı :

*Bütün malzemeler karıştırılarak biraz katı bir hamur tutulur. Bu hamurdan 10-12 tane pazı yapılır.

*Pazıların üzeri nemli bir bezle örtülerek 15-20 dk dinlendirilir.

*İlk pazı açılarak, haşlanmadan yağlanmış olan tepsiye yayılır. Üzerine sıvı yağ gezdirilir.(arzuya göre tereyağda kullanabilirsiniz)

*Diğer pazılar açılıp, tek tek tuzlu kaynayan suda yarım dakika kadar haşlanır. Hemen soğuk su dolu bir kaba alınır . Çıkarılıp temiz bir mutfak bezi ile fazla suyu alınıp kurulanır. Tepsiye yayılıp, üzerine sıvıyağ gezdirilir. ( yufkaları bütün olarak yada ikiye bölerek haşlayabilirsiniz.)

*Pazıların yarısına kadar aynı işlem uygulanır arasına harcı konularak kalan pazılarda haşlanıp dizilir.En üste konacak yufka haşlanmadan serilir.

*Tepsi ocakta kısık ateşte döndüre döndüre pişirilir.İlk tarafı kızardığında başka tepsiye ters çevrilerek , diğer tarafıda güzelce kızartılır.

Hiç yorum yok: