7 Şubat 2008 Perşembe

TİRAMİSU


Tiramisuyu uzun yıllardır severek tüketiyoruz.Hemen hemen bilmeyen yoktur.Ufak tefek değişiklikler dışında tarifleri genelde birbirine benzer.Benimde daha önce yaptığım tiramisunun krema tarifi biraz daha farklıydı.Son yaptığımda bu tarifi denedim çok güzel oldu.Lezzet olarak ikiside çok güzel, bu tarifin diğerinden farkı kremasının biraz daha yoğun ve miktar olarak biraz daha fazla olması.

Malzemeler:

  • 1 adet uno pasta tabanı
  • 1 su bardağına yakın sıcak su
  • 2 çorba kaşığı neskafe
  • 2 çorba kaşığı tozşeker

Kreması için:

  • 4 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 kutu labne peyniri \200 gr
  • 2,5 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı toz şeker

Arası için iri dövülmüş ceviz içi

Üzeri için:

  • 1tatlı kaşığı kakao , 1 tatlı kaşığı türk kahvesi

Yapılışı:

  • Nescafe ve şekeri sıcak suya ekleyip karıştırın.Bununla pandispanyaları ıslatın.
  • Kreması için labne peynir dışındaki malzemeleri tencereye aalın.Mikserle güzelce çırpın.
  • Karıştırarak muhallebi gibi pişirin.10-15 dakika ılınmasını bekleyerek labneyi ilave edin.
  • Mikserle çırparak iyice yedirin.Kremanın yarısını ilk pandispanya katının üzerine dökün.İri dövülmüş cevizleri serpiştirin.Diğer pandispanyayı üzerine kapatıp kalan krema ile üzerini sıvayın.
  • Kakao ve türk kahvesini bir süzgece koyarak pastanın üzerini kaplayın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: