6 Şubat 2008 Çarşamba

Tül Böreği

Tul_boregi

Bedia Abla böreğin fırından yeni çıktığı zaman daha lezzetli olduğunu söyledi. Bence ılık hali bile çok lezzetliydi...

Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1/2 lt. süt
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4 adet yumurta
  • Tuz

Yapılışı

  1. Sütü bir tencerede kaynatın. Kaymak tutmaması için ara ara karıştırın.
  2. Süt ılıyınca yufkaları küçük parçalara ayırıp sütün içine atın. Karışımın içine rendelenmiş kaşar peynirini ve peynirin tuzuna göre ayarlamış olduğunuz tuzu ekleyin.
  3. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpıp karışıma ekleyin ve karıştırın.
  4. Yağlanmış tepsiye bu karışımı dökün. 200 derecede, önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Hiç yorum yok: