Bedia Abla böreğin fırından yeni çıktığı zaman daha lezzetli olduğunu söyledi. Bence ılık hali bile çok lezzetliydi...
Malzemeler
- 2 adet yufka
- 1/2 lt. süt
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 4 adet yumurta
- Tuz
Yapılışı
- Sütü bir tencerede kaynatın. Kaymak tutmaması için ara ara karıştırın.
- Süt ılıyınca yufkaları küçük parçalara ayırıp sütün içine atın. Karışımın içine rendelenmiş kaşar peynirini ve peynirin tuzuna göre ayarlamış olduğunuz tuzu ekleyin.
- Ayrı bir kapta yumurtaları çırpıp karışıma ekleyin ve karıştırın.
- Yağlanmış tepsiye bu karışımı dökün. 200 derecede, önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder