6 Şubat 2008 Çarşamba

Fındıklı, Unsuz Kek

Findikli_unsuz_kek

"Finduklu Tarifler" için uzun süredir yapmayı planladığım tarifim nihayet hazır. Hiç un kullanılmadan yapılan bu kek, Macaristan'da doğumgünü pastası olarak yapılıyormuş. Üzerine sürülen; çırpılarak katılaştırılmış çiğ krema da şekersiz olduğu için kekin şekerini dengeliyor ve hoş bir lezzet veriyor.

Malzemeler

  • 6 yumurta
  • 2 su bardağı fındık
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket çiğ krema (200 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz (silme)
  • Üzerini süslemek için fındık

Yapılışı

  1. Öncelikle yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın, ayrı kaplara alın.
  2. Sarıların olduğu kaba toz şekeri ekleyin, rengi açılana kadar mikserle çırpın. Çok fazla çırpmaya dikkat edin. Yumurta adedi fazla olduğu için, iyi çırpılmazsa yumurta kokabilir.
  3. Fındığı blendırda çok ince bir hale gelene kadar çekin. Toz gibi de olmasın tabi:) Fındığı küçük bir tavaya alın, rengi biraz değişene kadar kavurun. Böylelikle fındığın tadı daha da belirginleşmiş olacak.
  4. Yumurta sarılarının üzerine fındığı ekleyin, karıştırın. Bu esnada fırını yakmanızı öneririm, karışım hazırlanana kadar ısınsın.
  5. Beyazların üzerine 1 çay kaşığı tuz ekleyin ve kar haline gelene kadar çırpın. Kar haline gelince bekletmeden fındıklı karışımın üzerine dökün, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırın. Yumurta akları bekleyince alt kısma sıvı haldeki yumurta akları birikmeye başlıyor, dolayısıyla acele etmekte fayda var.
    Findikli_unsuz_kek2
  6. Karışımı yağlanmış kek kalıbının içine dökün ve önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin.
    Findikli_unsuz_kek3
  7. Pişen kek ılıyınca, kalıbından çıkarın ve iyice soğumaya bırakın. Bir kapta çiğ kremayı katılaşana kadar çırpın. Ancak güzel bir şekilde katılaşabilmesi için kremanın soğuk olması gerekiyor.
  8. Kremayı kekin üzerine sürün, üzerini de fındık parçalarıyla süsleyip servis edin.

Her hakkı Bloglararası Fındık Projesi'ne aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

Hiç yorum yok: