7 Şubat 2008 Perşembe

ÇİLEKLİ RULO PASTA

MALZEMELER

7 yumurta
1 pk vanilya
4 yemek kasığı pudra şekeri
3 yemek kasığı un
tepsiye sermek icin yaglı kağıt
çilek
KREMA
arzuya göre krem şanti, pasta kreması ,dondurma veya puding
üzerini süslemek icin ince kiyilmis badem ve pudra sekeri
YAPILIŞI
Fırın 175 dereceye ayarlanır. Yumurtanın beyazı ile sarısı ayrılır.Sarısına diger malzemeler eklenerek krema haline gelene kadar karırıştırılır.Ayrı bir yerde yumurta beyazları bir tutam tuz ile kar haline gelene kadar mikserle çırpılır.Diger karışımla birleştirilir ,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılır.Çok fazla kızarmamasına dikkat etmek gerekiyor.Pasta cabuk pisiyor çünkü.Kürdan yardımı ile pisip pismedigine bakılır.Fırından çıkarıp yağlı kağıtla birlikte hafifçe ıslatılmış tezgaha alınır.( kagitttan kolay çıkması için )
Arasına arzuya göre krem şanti ,puding yahut dondurma sürüp ortasına 1 sıra çilek dizilir.Kağıt yardımı ile rulo yapılır.
Üzerine pudra şekeri ve badem serpiştirilir.
Aynı malzemeyi kakolu olarakta yapabilirsiniz, arasına kakolu puding ve cikolata parcaciklari eklenince o da degisik bir lezzet oluyor.

Bu arada katılmayı çok istediğim "kabak ye17" etkinliğini kaçırdım.Sevgili Vildan'ın blogundaki kabaklı tariflere mutlaka bakın derim ,herkesin eline sağlık.

Hiç yorum yok: