7 Şubat 2008 Perşembe

KREMALI TAVUKLU KREP


Malzemeler:

Kişi başına göre yetecek kadar krep.Bu sefer krebi Emel'in tarifi ile yaptım.(yemek günlüğüm) Tarifi burada.
yarım kg tavuk kuşbaşı (tercihen kemiksiz but)
4-5 adet yeşil soğan -biraz iri dogranacak ( jülyen usulü ,ince uzun kibrit çöpü gibi)
1 çay kaşığı köri
karabiber,tuz
1 kutu krema (200 ml )
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1su bardağı başemel sos (1 yemek kaşığı un,1 yemek kaşığı margarin,1 su bardağı sütle pişirilecek)


Yapılışı:

Tavuk teflon bir tencerede kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.
Arkasından yeşil soğanlar eklenip baharatlar ve tuzu eklenir.Biraz sotelenerek ocaktan alınır.
Ayri bir yerde 1 su bardağı besamel sos hazırlanır.Hazırlanan tavuklu karışıma eklenip karıştırılır.

200ml krema ocakta ısıtılıp bir ince kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılır.Her bir krepin içine tavuklu harçtan koyularak rulo şeklinde sarılır, borcam gibi fırına dayanıklı bir kaba yerlestirlir.

Servisten 5-10 dakika önce krema maydanoz karışımı üstüne dökülüp fırına verilir.10-15 dakika 170 dercede pişirilip servis yapılır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: