2 Şubat 2008 Cumartesi

Tarcinli Nisastali Kurabiye

Bu kurabiye tarifini yazacagima dair soz vereli 2 haftayi gecti ama malesef bir turlu sozumu tutamadim :( Emine'den ozur dileyerek tarifi sonunda yayinliyorum. Bu sene islerimin bitmek bilmediginden bahsetmistim. Her sey ayni hizla devam ediyor :( Benim de dersler disinda baska bir seye ayiracak vaktim kalmiyor malesef. Insallah 2 hafta sonra daha ozgur olabilecegim ama dahasi ne kadar olur bilemiyorum. Yani yine cok vaktimin olacagini sanmiyorum. Napalim bizim kismetimizde de bu varmis deyip dayanacagiz degil mi? Blogumu ziyaret eden herkese tesekkurler. Ozellikle de yorumlarina cevap vermedigim ve iade'i ziyarette bulunamadigim halde beni yorumsuz birakmayan arkadaslarima cok tesekkurler. Kusuruma bakmayin lutfen :(

Daha fazla konusmadan tarife gecmek istiyorum. Ama oncesinde bu kurabiyelere guzel sekillerini vermeme vesile olan kurabiye kaliplarini bana hediye eden Ganne'me bir kez de burdan tesekkur etmek istiyorum. Cok guzel sekilli kurabiyelerim oldu :)
Daha once tarifini verdigim ve teyzemin de hanim susturan dedigi nisasta kurabiyesini hatirlarsiniz. Nisasta kurabiyesini cok severim ama malesef ki yaninda icecek bir sey olmadan yemek pek mumkun degil. Bu nedenle bu defa nisasta ile un miktarini tam ters yapayim biraz da kitirlik vermesi icin azicik da sivi yag koyayim bakalim neler olacak dedim. Sonuc super :) Ust kisimlarina tarcin ile seker karisimini bulamayi da sevgili Gulenay'in blogundaki tarcinli kurabiyelerden esinlendim. Gulenay cok tesekkurler. Tariflerin cok isime yariyor :)

Malzemeler:

250 gr margarin (veya tereyagi, Amerika'dakiler icin 2 stick)
2 yumurta
1/2 cay bardagi seker
1 bardak nisasta (ben misir nisastasi kullandim ama eminim bugday nisastasi ile de guzel olacaktir)
1 cay bardagi sivi yag
1 paket kabartma tozu
Aldigi kadar un

Ust kismi icin:
tarcin+toz seker karisimi

Butun malzemeleri karistirip hamur haline getiriyoruz. Hamurun cok kati olmamasi gerekiyor. Bu nedenle elinize azicik yapismayi birakirsa hamurunuz hazir demektir. Ama sakin cok da civik yapmayin, yoksa firina girince yayilirlar. Hamuru bir kac parca halinde merdane ile 1/2 cm kalinliginda aciyoruz, kaliplarimizla kesip tepsiye yerlestiriyoruz. Onceden isitilmis (350F~175C) firinda uzerleri pembelesene kadar pisiriyoruz. Firindan cikar cikamaz kurabiyeleri tarcin-seker karisimia bulayip servis yapacagimiz tabagimiza aliyoruz. Tabaga aldiktan sonra biraz daha seker karisimindan ust kisimlarina koyabilirsiniz. Sicakligi sayesinde sekeri icine cekecektir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: