2 Şubat 2008 Cumartesi

Etimekli Tatli


Cin Pilavi'nin ustune soyle karamelli, kremali bir tatliya ne dersiniz? Ay buralar cok sicak, tatli da nerden cikti diyenlere duyrulur: Bu tarif, daha dogrusu fotograf kistan beri bekliyor. Ben de malumunuz stajdayim ve burda pek bir sey pisiremiyorum. Arsivdeki fotograflar sayisini boylece eritmis oluyorum. Sicak da olsa, caniniz soyle hafif serbetli bir tatli isterse buyrun etimekli tatlidan :)

Tarife gecmeden once Pare'sine burdan tesekkur etmek istiyorum. Parem cok guzel bir jest yapti Ayse ile bana ve www.iloveturkishfood.com'u alip bize hediye etti :) Simdilik sitemiz blogspot'a yonlendirilmis durumda. Insallah bir gun kendi kodumuzu yazmaya baslayinca blogspotu buraya yonlendiricez :)) Bu arada Ayse'nin hazirladigi cok guzel bir pasta da sizi bekliyor :) Simdi gelelim etimekli tatli tarifine. Sanirim annem Oktay Usta'nin televizyondaki programinda gormus. O gunden sonra bizim evde sik yapilan bir tatli olmustu. Simdi gidince belki annem yine yapar bana :)))

Malzemeler:

1 paket tuzsuz sade etimek
1,5 bardak seker
Bir kac damla limon suyu
1,5 bardak su

Kremasi icin:

2,5 bardak sut
3 kasik un
1 kasik nisasta (un ve nisasta Amerika olculerine gore, Turkiye'dekiler bu olcuyu azaltsinlar yoksa kopkoyu bir kremaniz olur haberiniz olsun)
1 paket vanilya
1 poset krem santi
1 bardak soguk sut

Oncelikle sekeri teflon tavaya alip ocaga koyuyoruz. Uzerine de birkac damla limon ekliyoruz. Bir guzel eriyor sekerimiz. Eriyen sekerin uzerine suyu dokuyoruz. Seker oluyor kaskati bir sey. Amanin ben ne yaptim diye panik olmayin sakin, zira ben annem yaparken eyvah diye bagirmistim, yavas yavas eriyecek ve karamelli serbet olacak :) Serbet kati kisim kalmayana kadar ocakta bekletiyoruz. Tamamen eridikten sonra ocaktan aliyoruz. Bu arada kremamizi pisiriyoruz. Borcamimiza etimekleri diziyoruz. Uzerine serbeti dokuyoruz. Ustune kremamizi yayiyoruz. Pastamiz sogurken, 1 bardak sut ile kremsantiyi hazirliyoruz. En uste de kremsantiyi dokup dovulmus ceviz ile susluyoruz. Buzdolabinda en az 2-3 saat bekletiyoruz. Ne kadarcok beklerse tadi o kadar guzellesir haberiniz olsun. En son dilimleyip, afiyetle yiyoruz :)

Hiç yorum yok: