2 Şubat 2008 Cumartesi

Balık Buğulama ve Bir Ekleme



Yeni yılın ilk tarifi sağlıklı hafif bir yemek olsun istedim. Üstelik tam da balık mevsimindeyken.
Balık zaten sağlıklı bir besin. Buğulama ise balığın en sağlıklı hallerinden biri.
Ben, tiroid sıkıntım yüzünden ne yazık ki kısıtlı tüketmek zorundayım, ama bizimkileri fazlaca mahrum bırakmamak için, haftada en az bir kez balık pişiriyorum.

Buğulama, (krema vs) değişik reçetelere göre yapılabiliyor. Bu oldukça pratik ve hafif bir şekli.

Malzemeler:

4 kişi için
  • 2 adet levrek (fileto çıkarılmış)
  • bir kaç kaşık sızma zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet limon
  • 1 adet havuç
  • 1 ufak kereviz
  • 1 adet patates
  • 1/4 demet maydanoz
  • defne yaprağı
  • 3/4 su bardağı beyaz şarap
  • 4-5 adet cherry domates
  • tuz


uygulama


  • Soğanları, kerevizi ve patatesi soyup, halka halka dilimleyin.
  • Çok az yağladığınız fırın kabının tabanına ve yanlarına, sırasıyla soğan, patates ve kerevizleri dizin.
  • Üzerine balık filetolarını yerleştirin.
  • Limonun yarısını ince halkalar halinde kesin, havucu kabuk soyma aletiyle ince şeritler halinde kesin.
  • Limon ve havuç dilimlerini, defne yapraklarını yerleştirin.
  • Zeytinyağı, kalan yarım limonun suyu, ve şarabı üzerine gezdirin.
  • İkiye kestiğiniz domatesleri ve maydanozları en üste yerleştirin.
  • Tuz ve biberle tatlandırın.
  • Fırın kabını alüminyum folyo ile sıkıca kaplayarak, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika civarında pişirin.
afiyet olsun.

Ekleme:

Sevgili Devletşah'ın sitesi (Hosting firmasının kendi içerisindeki problemleri yüzünden) uzunca bir süredir kapalı. Bu kadar güzel bir siteden bizi bunca zamandır mahrum bırakan bu firmaya çok kızgınım.
Ama ne yaptı, nasıl yaptıysa yaptı, sevgili Devletşah Yemek.Name'yi bizlere zamanında ulaştırdı. Dergiye buradan ulaşabilirsiniz.
Yemek dergisi Yemek.Name'yi indirmek için tıklayın


(Bu arada neden artık yemek.name de yazmadığımı soran sevgili arkadaşlara buradan cevap vereyim: Böyle güzel ve kaliteli bir dergide, kendi isteğimle ve yalnızca vakit sorunum yüzünden yer almıyorum, aklınıza başka şeyler gelmesin lütfen:)

Hiç yorum yok: