2 Şubat 2008 Cumartesi

Cibes

Fazla söze gerek yok.
Tüm Ege otları gibi pişirilir. Tuz, sızma zeytinyağı ve limon üçlemesi ile tatlandırılarak, lezzeti damakta kalarak yenir.
Dileyen sarmısak da ekleyebilir. Sarmısağın, bu otların güzelim tadını bastırdığını, ve sarmısak katılan her otun "tek tip" tada büründüğünü, kişiliğini ve lezzetini kaybettiğini düşündüğümden ben sarmısak kullanmam da, önermem de.

Ot meraklıları Cibes'i iyi bilir. Yeni tanışacaklara da biraz anlatalım:

Lahana ve karnabahar kelle olup kesildikten sonra gövde uzamaya devam eder ve yanlarından yeni küçük filizler çıkar. Bu filizlere Cibes denir.
İçerdiği vitaminler (A, B, C) ve minerallerce (Ca, Fe) birlikte degerlendirilince beslenmedeki degerleri bakımından, ıspanaktan bile önde geldiği söylenir.
Tadanlar, izlenimlerini şöyle anlatıyor.
Büyük marketlerin sebze reyonlarında Erüst Tarım markası ile paketlenmiş olarak bulabilirsiniz.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: