Biliyorum ayıp ettim, bir not bile yazamadan çektim gittim.
Bir türlü havasına giremediğimden, tatile çıkarken iki ayağım bir pabuca girdi sanki. Yazamadım.
Efendim, kıskandırmak gibi olmasın:) 10 gündür Antalya Beldibi'nde tatildeydik. Yani denizden geliyorum. Evet, denize de girdim; hem de hergün. Detayları daha sonra, Mimi sayfasında anlatır.
Gitmeden kaydettiğim tariflerden yayınlıyorum hemen. Kendimi affettirmem lazım:)
Tarif, bende gitgide alışkanlık yapmaya başlayan Meksika Mutfağı'ndan.
Malzemeler:
6 adet quessillada için
- 500 gr et (kuzu, dana ya da tavuk)
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
- 1 küçük paket dilimli çedar peyniri
- 2 kaşık zeytinyağı
- 1 paket (12 adet) hazır tortilla
- kimyon ve dilediğiniz baharatlar
Yanında servis etmek için :
- ekşi krema*
- guacamole
Yapılışı:
- İncecik yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında iyice soteleyin.
- Çok minik doğradığınız biberleri ekleyin, soteleyin
- Eti robottan geçirerek kalın kıyma kıvamına getirin.
- Kıyılmış eti soğanlı karışıma ekleyerek suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar iyice pişirin.
- Bir adet tortillayı yapışmaz tavaya alıp, etli karışımdan üzerine yayın
- Üzerine çedar dilimlerini yerleştirerek diğer bir tortilla ila kapatıp, bastırın. (acı seviyorsanız pul biber ya da acısso ekleyebilirsiniz)
- Hafif ateşte, peynir eriyene kadar iki yüzünü çevirerek pişirin.
- Pişen quessilladaları 6 üçgen parçaya bölerek, ekşi krema ve guacamole ile servis yapın.
Afiyet olsun.
* Siz de benim gibi ekşi krema bulamayanlardansanız, 1 ölçü yoğurt ile yarım ölçü kremayı karıştırarak kullanmayı deneyin.
Püf Noktaları ve Notlar:
- Et yerine kıyma da kullanabilirsiniz ama, et ile lezzeti farklı; yağı daha az oluyor.
- Ben tekrar yaptığımda çedar yerine taze kaşar rendesi kullanacağım. Çedarın baskın tadı bütün yemeğe hakim oluyor çünkü.
- Çedar oldukça tuzlu bir peynir olduğundan ete ayrıca tuz koymadım. Tuz-biber oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Tortilla ekmekleri buzlukta uzun süre saklanabiliyor. Eti de pişirip buzlukta sakladığınızda, dar vakitlerde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz çok pratik ama bir o kadar lezzetli bir yemek çıkıyor ortaya.
- Üçgenlere bölündüğünde elle rahatlıkla yendiğinden, konuklara aperatif olarak sunabilirsiniz.
- Quessilladas, tıpkı sandöviç gibi, içini dilediğiniz şekilde hazırlayabileceğiniz bir yemek. Et kullanmak istemediğinizde sotelenmiş sebze ve peynirle değişik versiyonlar yaratabilirsiniz. (özellikle ıspanaklı versiyonun çok güzel olacağını düşünüyorum)
- Eğer Nomu baharatları kullanıyorsanız "smoky peri-peri "tam da bu yemek için bire bir seçim. Muhteşem bir lezzet yakalanıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder