2 Şubat 2008 Cumartesi

Peynirli kabak




Yine meze türü bir tarif, yine kabak:)

Malzemeler:

  • 1/2 kg kabak (koyu renkli Girit kabaklarını tercih edin),
  • 300 gr Tuzsuz lor peyniri (İllaki Hacer Hanım'dan)
  • 150 gr kelle peyniri (sepet peyniri de deniyor)
  • Dereotu
  • Sızma zeytinyağı
  • Süslemek için domates dilimleri ve sivri biber

Yapılışı:

  • Kabakları 10 dakika kadar tuzlu suda haşlayın.
  • Boyuna ikiye bölün. Tatlı kaşığı yardımıyla kabakların iç kısımlarını çıkartın.
  • Lor peynirini ince doğradığınız dereotu ile iyice karıştırın.
  • Peynir karışımını kabakların içerine sıkıca doldurun.
  • En üste rendelenmiş kelle peynirinden bolca serpiştirin.
  • Sızma zeytinyağı gezdirip fırına verin.
  • yaklaşık 15 dakika sonra, peynirlerin üzeri iyice kızardığında fırından çıkartıp, doates dilimleri ve incecik yeşil biberlerle süsleyerek hafif zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
Afiyet olsun.


Notlar:

Kabakları en küçüklerinden seçmenizi tavsiye ederim.
Kabakların içinden çıkanları, içine doldurduğunuz lor peyniri ile karıştırabilirsiniz.
Eğer seviyorsanız en üste kırmızı pul biber ilave edebilirsiniz. 28 kişi demiş ki:

Hiç yorum yok: