Yine meze türü bir tarif, yine kabak:)
Malzemeler:
- 1/2 kg kabak (koyu renkli Girit kabaklarını tercih edin),
- 300 gr Tuzsuz lor peyniri (İllaki Hacer Hanım'dan)
- 150 gr kelle peyniri (sepet peyniri de deniyor)
- Dereotu
- Sızma zeytinyağı
- Süslemek için domates dilimleri ve sivri biber
Yapılışı:
- Kabakları 10 dakika kadar tuzlu suda haşlayın.
- Boyuna ikiye bölün. Tatlı kaşığı yardımıyla kabakların iç kısımlarını çıkartın.
- Lor peynirini ince doğradığınız dereotu ile iyice karıştırın.
- Peynir karışımını kabakların içerine sıkıca doldurun.
- En üste rendelenmiş kelle peynirinden bolca serpiştirin.
- Sızma zeytinyağı gezdirip fırına verin.
- yaklaşık 15 dakika sonra, peynirlerin üzeri iyice kızardığında fırından çıkartıp, doates dilimleri ve incecik yeşil biberlerle süsleyerek hafif zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
Notlar:
Kabakları en küçüklerinden seçmenizi tavsiye ederim.
Kabakların içinden çıkanları, içine doldurduğunuz lor peyniri ile karıştırabilirsiniz.
Eğer seviyorsanız en üste kırmızı pul biber ilave edebilirsiniz. 28 kişi demiş ki:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder