2 Şubat 2008 Cumartesi

Hellim Peynirli Biberler ve Kisa Bir Ara

Gunler nihayet gecti ve sonunda benim de tatil zamanim geldi. Gerci pek tatil gibi olacaga benzemiyor ama bir yilin sonunda Turkiye'ye gidiyor olmak cok guzel :) Uzun uzun anlatmiycam neleri ozledigimi ve neleri yapmak istedigimi zira bu sene Turkiye'ye gidemeyenler var. Onlari uzmek istemem. Nisan ayindan beri Turkiye'ye gidenlerin yazilarini okuyup ic geciriyordum. Bir de giden donmuyor :( uzun uzun tatil yapiyor. Kiskanmamak elde degil yani ama yine de kiskanmamaya calistim diyebilirim :) Benim sadece 3 haftalik bir tatilim var. Agustos sonunda geri donuyorum insallah. Bu ayin etkinlik konusuna uygun tarifimi yayinlayip, sizleri sevgili renkli biberlerimle basbasa birakiyorum.

Oncelikle bu ayki ev sahibimiz Lezize adli blogun yazarlari Irem, Sahra ve Kumsal'a kolayliklar diliyorum. Boyle guzel bir konu sectikleri icin de tesekkurler :) Bu renkli ve hafif aci biberli aperatifi gecen haftasonu Nadire ve Gaye ile birlikte yaptik. Aslinda birlikte yaptik denemez. Gaye ile ben biberler firina girdikten sonra 5 dakikada bir firinin kapagini acip, acaba pismisler mi diye kontrol ettik sadece. Gerci Gaye sicak sicak biberleri guzel servis tabagina dizdi, haksizlik etmeyeyim arkadasima. Olayda tek izleyici bendim. Ben de fotograflari cektim :)

Tarife gelince. Minik renkli biberlerden aliyoruz. Yikayip kurulayip karinlarina birer kesik atiyoruz. Hellim peynirlerini de kucuk dograyip bu kesik karinlarin icine dolduruyoruz. Fotografta disarda gibi gorunuyor ama bir sonraki adimda peynirleri biberin icine sakladi Nadire :) Karni dolu biberleri borcama dizip, uzerlerine zeytinyagi, sirke, kekik, kuru nane, kuru feslegen karisimini dokuyoruz. Burda satilan Italyan baharat karisimindan (italian seasoning) kullandik, tadi da cok guzel oldu, benden soylemesi :) Biberleri onceden isitilmis firinda yaklasik 45 dakika, daha dogrusu biberler yumusayana kadar pisiriyoruz. Iste hepsi bu. Bu tarifi Nadire de Nancy isimli bir arkadasindan almis. Nancy'ye de tesekkur edelim degil mi? Aslinda yemeklerin yaninda aperatif olarak hazirlaniyormus ama biz kahvaltida yedik ve cok da begendik :) Simdiden afiyet olsun. Gorusmek uzre...

Hiç yorum yok: