2 Şubat 2008 Cumartesi

Meyveli Yas Pasta

En son tatli tarifi vereli uzun zaman olmus. Arsivimde zeytinyagli yaprak sarmasi ile ayni gun yapip, arkadaslarima ikram ettigim meyveli yas pastayla karsilastim. Eeee dedim firsat bu firsattir. Buyrun bakalim meyveli pastamiza. Pandispanyasi daha once tarifini verdigim Kremali Pasta ile ayni. Tek degisiklik kremasinda. Bu defa nisasta ve un karisimi kullandim. Bir de Turkiye'deki un ve nisastalar burdakinden farkli. Turkiye'de yaptigim pastalar icin her bir bardak sut icin bir yemek kasigi (silme) un yeterli olurdu ama burda yeterli olmuyor malesef. Nerdeyse iki kati kadar kullanmam gerekti. O yuzden Turkiye'dekilere onerim malzeme listesinde vermis oldugum un ve nisasta olculerini 2/3 ile carpip o olcude kullanin. Aksi taktirde oldukca koyu kivamli olur kremaniz.

Krema Malzemeleri
:

3,5 bardak sut
2 yemek kasigi dolusu un
3 yemek kasigi dolusu nisasta
1 paket vanilya (veya limon kabugu rendesi)

2/3 bardak toz seker


Butun malzemeleri, vanilya (veya limon kabugu rendesi) haric karistirip ocaga aliyoruz. Koyulasip kaynayana kadar surekli karistirarak pisiriyoruz. En son vanilya veya limon kabugu rendesini ekleyip ocaktan aliyoruz. Isterseniz azicik margarin veya tereyagi ekleyebilirsiniz. Ben hafif olsun diye eklemedim. Pandispanyamizi ikiye bolup sulu recel ile islatiyoruz. Bunun amaci kremanin keke yapismasini saglamak. Ilk kata krema dokup uzerine yuvarlak dilimlenmis muzlari, kucuk dogranmis cilekleri, kivileri ve iri cekilmis cevizi ilave edip azicik daha krema dokup ust kati koyuyoruz. En ustu yine sulu recel ile islatip kremamizi dokuyoruz. Kremanin yanlardan kendi kendine akmasini saliyoruz. En ustu de istedigimiz sekilde meyvelerle susluyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: