Neyse geyik yapmayi bir yana birakip tarife geceyim. Bu pogacalarin tarifi sevgili arkadasim Emine'ye ait. Emine, esi ve iki cocugu ile birlikte Turkiye'ye dondu bu hafta. Oyle tatil icin falan degil, kesin donus oldu :( Emine'yi hepimiz cok ozleyecegiz. Ben de arsivimde duran bu pogacalarla ona veda edeyim istedim. Turkiye'de nerde internet bulup ne zaman bloguma ziyarete gelir bilmiyorum ama ben kendimce veda edeyim.
Malzemeler:
2 yumurta (bir tanesinin beyazini ayirin, ya da benim gibi susaminiz yoksa sarisini ayirin)
1 yemek kasigi kuru maya
1 buyuk su bardagi ilik sut ve su karisimi
2 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
Un
Ic Malzemesi:
Rendelenmis kasar peyniri (veya mozarella)
1 kucuk kutu krem peynir
Oncelikle hamurun butun malzemelerini karistirip, aldigi kadar un ile yoguruyoruz. Dikkat edilmesi gereken sey, kuru mayayi sutte bekletmiyoruz, direk unun uzerine serpip diger malzemelerle karistiriyoruz. Hamuru yalklasik 45 dakika bekletip iki katina cikmasini sagliyoruz. Bu arada ic malzememizi hazirliyoruz. Rendelenmis kasar ile krem peyniri iyice karistirip, her bir pogacanin icine koyacagimiz miktarda yuvarlaklar yapiyoruz. Boylece hamuru acinca ic malzemesini kolayca icine koyup kapatabilecegiz.
NOT: Yuvarlama kismini guzel yapmaya dikkat edin, yoksa benim pogacalar gibi icindeki peynirlerin hepsi tepsiye akar :( Fotograftan da gorunuyor guzelim peynirciklerim.
NOT2: Yaz geliyor, herkesler diyete baslamis. Caniniz pogaca cekerse bu guzel yagsiz pogacadan deneyin derim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder