Italyan yemekleri kitabiyla uzun sureli bi birlikteligimiz var aslinda. Ama gelin gorun ki henuz bir tane bile tarif denememisim. Nasil olur degil mi? Evet ben de bilmiyorum. Kitabi aldigim gun heyecanla eve gelmis, vejeteryan yemekleri bolumunu bir cirpada okumustum. Hal boyle olunca simdiye kadar bir suru tarif denmis olmam gerekiyordu ama nerde. Cok sukur ki ilk yemegimi basariyla pisirdim :) Yemegin direk tercumesini kullandim, yani adamlarin kendi ulkelerinin adini tasiyan, "Italyan spiralleri", diye bir yemegi varmis da haberimiz yokmus. Bir daha ki yoresel yemegimin adini Turk .... yemegi olarak degistirmeyi planliyorum :) Fazla uzattim hemen tarife geciyorum.
Malzemeler:
7-8 adet kemiksiz gogus
Bir demet (yaklasik 250gr) brokoli
Bir kucuk paket baby cut havuc
1/2 cup ufalanmis Beyaz Peynir
1/2 cup Rendelenmis Mozarella
1 dis sarmisak (veya sarmisak tozu)
1/4 cup ince kiyilmis ceviz
Kuru feslegen, karabiber, kirmizi pul biber (yani istediginiz baharatalar)
Azicik zeytinyagi
Domates Sos:
2 domates (kucuk dogranmis)
1 yemek kasigi tereyagi
1 tatli kasigi salca
Oncelikle brokoli ve havuclari hasliyoruz. Ben mikrodalga'da hasladim cabuk olsun diye ama buharli pisiricide de cok guzel oluyor. Haslanmis brokoli ve havuclari kucuk kucuk (ne kadar kucuk olursa o kadar iyi) dogruyoruz. Daha sonra tavuk disindaki butun malzemeler ile karisitirip harcimizi elde ediyoruz. Tavuk goguslerini uzunlamasina ikiye dogru keser gibi yapip, tam dibine kadar kesmeden , gogusleri inceltiyoruz. Mumkunse buyuk bir bicagin yan kisimlarini kullanarak biraz daha inceltebilirsiniz. Daha sonra inceltmis oldugumuz gogusun uzerine azicik zeytinyagi ile yagliyoruz.Ic malzememizi tavugun uzerine ince bir sekilde yayip rulo seklinde sariyoruz. Rulolari folyo ile sikica sarip, kenarlarini bukerek seker gibi yapiyoruz.
Buharli pisiricide yaklasik yarim saat pisiriyoruz (hatta tarifinde on dakika diyor ama benim pisiricim de yirmi dakika da pisti. Ben her ihtimale karsi 10 dakika kadar daha pisirdim). Tarifde de buharli pisirici kullaniliyordu. Firinda da pisecegini dusunuyorum ama sanirim firinda piserse kuru bir yemek olur. Buharli pisiriciniz yoksa ama celik suzgeciniz varsa, tencere su koyup, uzerine suzgeci en uste de kapagini kapatip kendi buharli pisiricinizi kendiniz yapmis olursunuz :)
Tavuklar piserken yarim kutu penne makarnalarimizi hasliyoruz. Bir yandan da tereyagi, salca ve domates ile domates sosunu hazirliyoruz. Haslayip, tereyagladigimiz penneleri tabaga aliyoruz. Ustune dilimledigimiz rulo tavuklardan sirlayip, en uste domates sosunu dokuyoruz.
Tarifin sonunda itiraf ediyorum, bu aslinda tarafimdan degistirilmis bir Italyan tavuk spiralleri yemegi. Tarifin orjinalinde ic malzeme olarak ince kiyilmis taze feslegen, findik ve sarmisak karisimi kullaniliyordu. Ama bende taze feslegen olmadigi icin brokoli kullanmaya karar verdim. Brokoli olunca peynir de guzel olur dedim ve yukardaki yemek cikti ortaya. Nasil bir sonucla karsilasacagimi bilmiyordum ama cok sukur ki tadi yerdinde bir yemek oldu. Hatta aksam yemege gelen Irem "bu senin spesiyalin olabilir" bile dedi :) Umarim dener ve begenirsiniz. Ben bile azicik yiyebildim :) Afiyet olsun...
Buharli pisiricide yaklasik yarim saat pisiriyoruz (hatta tarifinde on dakika diyor ama benim pisiricim de yirmi dakika da pisti. Ben her ihtimale karsi 10 dakika kadar daha pisirdim). Tarifde de buharli pisirici kullaniliyordu. Firinda da pisecegini dusunuyorum ama sanirim firinda piserse kuru bir yemek olur. Buharli pisiriciniz yoksa ama celik suzgeciniz varsa, tencere su koyup, uzerine suzgeci en uste de kapagini kapatip kendi buharli pisiricinizi kendiniz yapmis olursunuz :)
Tavuklar piserken yarim kutu penne makarnalarimizi hasliyoruz. Bir yandan da tereyagi, salca ve domates ile domates sosunu hazirliyoruz. Haslayip, tereyagladigimiz penneleri tabaga aliyoruz. Ustune dilimledigimiz rulo tavuklardan sirlayip, en uste domates sosunu dokuyoruz.
Tarifin sonunda itiraf ediyorum, bu aslinda tarafimdan degistirilmis bir Italyan tavuk spiralleri yemegi. Tarifin orjinalinde ic malzeme olarak ince kiyilmis taze feslegen, findik ve sarmisak karisimi kullaniliyordu. Ama bende taze feslegen olmadigi icin brokoli kullanmaya karar verdim. Brokoli olunca peynir de guzel olur dedim ve yukardaki yemek cikti ortaya. Nasil bir sonucla karsilasacagimi bilmiyordum ama cok sukur ki tadi yerdinde bir yemek oldu. Hatta aksam yemege gelen Irem "bu senin spesiyalin olabilir" bile dedi :) Umarim dener ve begenirsiniz. Ben bile azicik yiyebildim :) Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder