2 Şubat 2008 Cumartesi

Sarmısaklı-Ispanaklı Ekmekler



Bu tarifi ve resimlerini birsüre önce hazırlamıştım. Bu nedenle resimde eski adres görünmekte.
Sizler lütfen yeni adresi kaydetmeyi unutmayın. Blogspottan ne kadar süreyle ulaşmaya devam edilebilir bilemiyorum.


Önceki tariflerimde bahsetmiştim; kış aylarında bizim evde her zaman hazır pişmiş ıspanak bulunur ve çeşitli şekillerde tüketilir diye.. Şimdi yazacağım sarmısaklı ekmekler de bu malzeme ile bir çırpıda yapılıveren bir aperatif. Dilerseniz çorba yanında dilerseniz tek başına sunun. Bayat ekmekleri değerlendirmek için de iyi bir yol sayılabilir.


Ispanaklı Ekmekler
10 dilim için: Malzemeler:

  • 10 dilim bayat ekmek
  • 1 kilodan hazırladığınız pişmiş ıspanağın yarısı
  • 1 yumurta
  • 100 gr kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • sarmısaklı zeytinyağı karışım (aşağıda tarifini vereceğim)
  • dilerseniz evde az kalan diğer peynirleri ilave edebilirsiniz
Yapılışı
  • Zeytinyağı karışımını fırça yardımıyla ekmeklerin bir yüzüne sürün,
  • Ispanak, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi iyice karıştırın.
  • Yağlanmış ekmeklerin üzerine ıspanaklı karışımdan koyun
  • 180 C ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sarmısaklı ekmek:
10 Dilim için
  • 10 dilim bayat ekmek
  • Zeytinyağ karışımı
(1/2 bardak sızma zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kuru kekik, 1 çay kaşığı kuru biberiye, 1 adet defne yaprağı-ufalanmış, 2 diş ezilmiş sarmısak) Tüm bu baharatlar yerine Nomu-İtalian kullanabilirsiniz. Yapılışı:
Zeyinyağlı karışım için bütün malzemeleri karıştırıp 15 dakika bekletin.
  • Mutfak fırçası yardımıyla ekmeklerin 1 yüzüne sürün. (Dilerseniz üzerine kaşar peyniri rendesi koyabilirsiniz-ama böyle daha çıtır çıtır oluyor.)
  • 180 C ısıtılmış fırında -10-15 dakika kadar- kızarıncaya kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.

    Hiç yorum yok: