2 Şubat 2008 Cumartesi

Osmanlı Usulü Keşkül



Tarif, Lezzet dergisinin eski sayılarından. Keşkülü çok sevmesem de, itiraf ediyorum böylesini daha önce hiç yememiştim. Bu tarif için Lezzet dergisine teşekkür ederim. Lezzetli ve çok kolay bir tarif. Denerseniz, bana hak vereceksiniz diye düşünüyorum


Osmanlı Usulü Keşkül
5-6 kişilik

malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 30 gr çekilmiş badem
  • 50 gr çekilmiş antep fıstığı
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
  • süslemek için file badem
Yapılışı
  • Süt, pirinç unu badem ve antep fıstığını tencereye alın. Karıştıma teli ile iyice karıştırın.
  • Kısık ateşte sürekli karıştırarak (tahta kaşıkla) koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Tozşeker ve hindistan cevizini ilave edip 5 dakika daha pişirin.
  • Kaselere paylaşrırarak, üzerini süsleyin
  • Budolabında iyice soğuduktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok: